Merhaba,
Aslında güncel fotoğrafları, yapı sürecini detaylı anlatabilmek adına (
http://www.agaclar.net/forum/1198008-post128.htm) konu başlığı altında paylaşmaya çalışmıştım. Ama bahçe sayfamı biraz ihmal etmişim gerçekten de.
Efendim bu aralar bahçemiz kurbağa kaynıyor. Dolayısı ile bu durum ince ve uzun dostlarımızın da epey ilgisini çekmiş görünüyor. Kendilerinden pek haz etmem ancak fobi derecesinde de bir korkum yok. Endişelendiğim durum, Allah korusun 5,5 yaşındaki kızım adına doğabilecek olumsuz durumlar. Gördüğüm türe ait biraz araştırma yapmaya çalıştım. Sanırım Natrix Natrix (
Yarı sucul yılan - Vikipedi) denilen zararsız bir tür. Ancak yinede forumumuzdaki uzman ağızlardan gelecek yorumlar beni daha emin kılacaktır.
Bu gün bahçede kahvemi içerken gözümün önünde kurbağayı kaptı yılan. Sopa gibi dikilip birden atlayıverdi hayvanın üzerine. Ardından bir kurbağadan çıkmasına ihtimal vermediğim o sesi duydum. Ara sıra bu sesi duyuyordum ve ne olduğunu merak ediyordum. Artık biliyorumki bu sesi duyduğumda bir yerlerde kurbağa ziyafeti var. Bir zaman sonra aklıma kamera kaydı yapmak geldi. Sebebi, görüntüleri sizlere sunup tür hakkında detaylı bilgi alabilmek.
Kamera çekimi ve fotoğraf pek anlaşılır olamadı. Nedeni, yılana yaklaşmaya başladığım anda korkup ağızında kurbağa ile yan bahçeye kaçıverdi. Uzman arkadaşlara detaylı bir sunum olurmu bilemiyorum ama fotoğraf ve çekimi ekleyeyim;
20131018 133832 - YouTube
Saygılar sunarım.