|
Sevgideğer Kardeşim ; Topraksız tarımın ilk ve son , en önemli , olmazsa olmazı EC Metredir. EC METRESİZ yola çıkmak üzülerek söylüyorum baştan başarısızlığı kabul etmektir. Her bitkinin yapısına göre bir besin ihtiyacı olduğu gibi birde bu besinleri alma kapasitesi vardır. Soğan 1,8 ec değerinde ve 6,5 ph seviyesinde vermiş olduğunuz 16 besini de alabilmektedir. PH seviyesi 6,5 değil de 7,5 8 olur ise bazı elementler diğerlerine baskın çıkacak ve alımını engelleyecektir. EC değerini ise ben kolay anlatım olarak hem öğrendiğim hem de tecrübe ettiğim bilgilere dayanarak şuna benzetiyorum. Pirzolayı bilmeyen yoktur. Yemeklerin hasıdır. Ancak 3 yaşında dişleri çıkmamış bir çocuğun sofrasına koyarsanız ve başka bir besin vermezseniz çocuk hayatta kalmak için onu yemeye çalışacak ama dişleri olmadığı için yiyemeyecektir. Damaklarıyla sürekli ısıracak kendi tükrüğü ile birleştirecek ve bu süreç sürekli devam edecektir. Sonuçta o çocuk ölmeyecek ama büyüyemeyecekte..
Bir sürü masraf yapıyorsunuz. Bu sitede çok saygıdeğer bir beyefendi Türkiye'de eşi bulunmaz bir EC METRE üretti. Ben 4 yıldır kullanıyorum sıfır hata. Ondan rica ediniz. Sevgideğer Kudret Tezel beyefendi ülkemizin Topraksız Tarım mimarlarından önde gelenidir. Saygılarımla
|