View Single Post
Eski 12-10-2013, 23:01   #166
Gözlük
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-09-2013
Merhabalar,
Şehirdışı - yurtdışı görevler sebebi ile yazmayı aksattım biraz ama, havaların da serinlemesi ile birlikte gelişimler yavaşladı. Diğer illeri takip edemedim ama, Ankara'da gece 5 derecelere kadar düştü sıcaklık. Bayram arifesinde biraz daha iyi gidiyor gibi; umarım bu şekilde devam eder; zira ilk defa açacak kaktüslerimin çiçeklerini görmek istiyorum. Hava ani soğumaz ve herşey yolunda giderse elbette...

Bebek kaktüslerin durumu ise iyi. En büyük atılım P. C. Caudex 'ten geldi. Tek bir tohum çimlenmişti; üstelik diker dikmez; 5-6 adet kadar çimlenen tohumumuz oldu geçen 2 haftada. Çimlenmelerin çoğu havaların soğuması ile mini sera'yı içeri almamdan sonra gerçekleşti. Balkon kapalı olduğu için balkon ve ev içi sıcaklık 3-4 derece ancak fark ediyor; fakat ben mini sera'yı altına yalıtıcı olmadan kalorifer peteğinin üzerini örten mermer'in üstüne oturtunca; caudex'ler toprağın ısınması ile çimlendiler. Kaloriferin yanması için çok erken diye düşünüp hata yapmam; P.C. Caudex'lere yaradı diğer bir deyişle.
Kazık kök oluşturacakları ve ortamdaki toprak yüksekliği yetmeyeceği için 2 tanesini Euphorbialarla birlikte yerlerinden farklı saksılara aldım, fakat yine bir sera'nın içindeler. Diğerleri ekildikleri sera'dalar. İlk çimleneni ise malesef kaybettim; bilemediğim bir sebeple sarardı ve ......

Burada da yeni seralarından genel görüntü:
( sol taraftaki iki saksı, euphorbia mix bölümünün taşınmış hali. Üst sağdaki P.C.Caudex. Alt sağdaki ise kedi nanesi - catnip tohumları . 4 tane kedim var; fotoğraflarda muhtelif yerlerde kedi nanesi ve kedi çimi görürseniz; şaşırmayın

Echinocactus mix bölümü:

Titanopsis Primosii:

Oldukça şişmanlayan Argyroderma'lar....

Gözlük Çevrimdışı   Başa Dön