Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Ben geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında Zafer Ağabey'den gelen çeliğimi dikmiş kış boyu ışık gören bir dam önünde tutmuştum. Neredeyse hiç su vermedim kış boyu. Baharda, mart ayı gibi vermeye başladım. Ama hiç sürgün vermedi. Hatta 6 Nisan agaclar.net doğumgünü toplantısında hiç sürgün vermediğini Zafer Ağabey ile paylaşmıştım. O da beklememi söyledi. Benim gelinim çok geçmeden sürgün vermeye başladı ve şu anda kocaman bir saksı oldu. Sizinki de kesinlikle tutmuştur. Sadece daha aydınlık bir yerde tutmaya gayret ederseniz size sürprizler yapacaktır o da.
|
Gelen çeliklerden sadece kalp kalbe karşı çiçeğinde sıkıntı oldu. Diğerlerinde şu anda problem yok gördüğüm kadarı ile. Havaların soğuması ile mecburen içeriye aldım. Şu anda dışarı çok güzel. Ama cesaret edip balkona tekrar çıkaramıyorum. Güneş alan yerlerde kaloriferi mecburen yakıyorum. Benim bilgime göre tuttuğunu düşünüyorum. Tutmamış olsa bu kadar kendini toparlamazdı. İki seçeneğim var sadece. Güneş gören nerede ise sabahtan akşama kadar kalorifer ve güneşten ısınan oda. Güneş görmeyen kaloriferlerini kapattığım arka odalar. Ben arka odalarda tutuyorum. Çeliklerin köklenmesi için de arka odadaki balkona almıştım. Güneş olmamasına rağmen bana göre başarılı bir şekilde köklenmeye başlamışlar. Bu kadar sürede kök yapmasalar muhtemelen ölürlerdi.