View Single Post
Eski 11-10-2013, 22:02   #38
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat Mesajı Göster
Sanırım tarih 2 Kasım cumartesi olarak tespit edildi.
Tarihi 2 Kasım Cumartesi olarak netleştirdik. Bugün Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ni arayarak bir ön görüşme yaptım. Şuan için yapılmış başka grup rezervasyonunun olmaması büyük şans. Türkiye'nin dört bir bucağından hatta yurt dışından (özellikle Araplar çok rağbet gösterir) insanların çok beğenerek gittiği bir yer haline geldiler çünkü. Ben bir ön rezervasyon yaptırdım.

Kahvaltı menümüzde neler var?
* Tarhana çorbası (Kendi üretimleri)
* Cevizli lokum (Bursa'ya özgü bir lezzet, yine kendileri hazırlıyor.)
* Gözleme
* Silor (Burası bir Gürcü köyü ve silor da onların geleneksel yemeklerinden)
* Sahanda yumurta
* Kuymak
* Kaşar peyniri
* Beyaz peynir
* Kaymak
* Tereyağ
* Bal (köyde kendi ürettikleri bal)
* Reçel (2 çeşit olan bu reçelleri kendi mahsullerinden yapıyorlar. Patlıcan, ahududu, çilek gibi türlerini denedim. Çok da güzeldi)
* Zeytin (2 çeşit)
* Acılı ezme (kendi üretimleri)
* Kahvaltılık salça (her yıl imece usulü toplanıp tonlarca domates ve kırmızı biberle salçalar hazırlarlar. Kahvaltılık olan bu tür oldukça lezzetli)
* Domates , Salatalık
* Köy ekmeği (kendileri hazırlıyor)
* Çay

Kahvaltı sınırsız. Yani diyelim ki silor yediniz ve çok beğendiniz. Yeni bir tabak isteyebilirsiniz. Diğerleri için de aynı şey geçerli. İstediğiniz kadar... Zaten öylesine doyurucu oluyor ki! Menünün güzelliği ortada. Bu menü ücreti kişi başı 25 TL olarak belirlenmiş. Bugünkü görüşmemizde ricam üzerine 22,5 TL olarak küçük bir jestleri oldu.

Eskişehir yönünden gelecek arkadaşlarımız için yol oldukça kolay olacak. Bursa trafiğine hiç girmeyecekler. Kestel girişinde Çimento Fabrikası yolunda buluşabiliriz. Hatta o yola geldikten sonra köye ulaşmak da çok kolay.
https://maps.google.com/maps?f=d&sou...,+T%C3%BCrkiye

İstanbul yönünden gelenler de çevre yolundan Kestel çıkışına gelip yine Bursa trafiğine girmeden bize katılabilir. Toplu gelecekseniz ulaşım konusunu organize edecek arkadaşlarımız olur umarım İstanbul'da da...

Bu keyifli kahvaltının ardından köyde bir doğa yürüyüşü yapıp kalan vaktimizde de Kestel girişinde yer alan seralara küçük bir ziyaret düzenleyebiliriz. Özellikle gül konusunda iddialı olan Ekerler Roses ziyaret edilebilir diyorum.

Siz ne dersiniz arkadaşlar?

Düzenleyen loveforlife : 25-10-2013 saat 18:16
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön