|
perlitle taze sogan
perlitle soğan yetiştirme çalışmalarımda benden hiç bir bilgiyi esirgemeyen ayhan ve ilyas abilerime ne kadar teşekkür etsem az gelir.topraksız tarım soğan yetiştiriçiliğinde yeni başlayan birisi olarak,benim için çok büyük ama işin piri olan sizler için çok küçük bir bilğiden dolayı, sizlerin değerli vakitlerinizi aldığım ve sık sık rahatsız ettiğim için özür diliyorum.beni her konuda bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.2.5 dönümlük limon bahçemde agaç yaşları henüz küçük olduğu ve agaçlar arasındaki mesafenin yeterli oluşu,güneşten faydalanma süresinin yeterli oluşundan dolayı bu agaçlar arasındaki yaklaşık 600 m2 lik alanda perlitle sogan yetiştirme ön çalışmamda önçelikle ayhan abinin bana aktarmış olduğu bilğiler doğrultusunda ilk denemeye 225 kilo mığır ve ilyas abinin emegi besinlerle yaklaşık 25 m2 lik tahta havuzlarda tesviye edilmiş toprak zemin üzerine naylonlar sererek ve perlitleri naylon üzerinde 10 cm lik derinlikte yarın kısmetse soganlarımızı perlitle buluşturacağız.resimleri ekliyorum.degerli tecrübelerinizden ve bilğileriniz ışığında riski azaltmak istiyorum.çalışmalarımın fotolarını aşama aşama yüklecegim...
|