View Single Post
Eski 10-10-2013, 13:51   #986
formullaone
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer6626 Mesajı Göster
Evet yozgatta dikmeyi düşünüyorum .
6-7 dönüm bir yere 70 adet kadar.
Ticari beklentim yok. Yani 5 yıl sonra neden 1 kg verdi falan demeyeceğim , geçimimi bundan sağlamıyorum ve sanıyorum sağlamayacağım .
Aynı yıl babamı kaybettim ve baba oldum... Bu durum için ilerde babam öldüğünde dikmiştim , ya da sen doğduğunda dikmiştim oğlum diyebileceğim bu sayede köyümüz ile bağlantımı koparmayacağım (yoksa iş güç uğraş derken gitmek zor olucak gidilmeyecek mezara bile en azından ben gitsem de diğer aile üyelerinin de ayağı kesilmesin istiyorum) bir arazi ağaçlandırmak istiyorum . Hepsi bundan ibaret...

Bu kadar sayıda çukuru kendim kazabilir miyim ( bu iş için 5 kişi de yardımcı olacak ) , burgu vs araştırmak milletle muhattap olmak istemiyorum . Kendi kafama göre 3 - 5 günde diksem de olur.

Arazinin 50 metre yanından geçen bir akarsu var eskiden daha büyüktü ama kanallar yapıldığı için öyle aman aman bir su geçişi yok kama sulamayı buradan alabileceğim söylendi. Arazinin su problemi yok.

AÇık kök sanırım bu ara dikilebilir. Bende açık kök dikem taraftarı olmaya başladım bir kaç gündür bu forumdaki yaklaşık 100 sayfa kadarını okudum . ANcak genelde yorum yapanların büyük sayılarda fidanı var ve bunu ciddi ciddi en azından yarı profesyonel yapıyorlar. Ben niyetimi yukarda belirttim

Fidanları kaman dan almayı planlıyorum tavsiyelere açığım.
Başınız sağolsun..Çocuğunuzun da ömrü güzel olsun..

Bahçenizin yakınında su olması en güzel durum.İşe 1-0 önde başlamış olucaksınız.Bir su motoru kurar,damlama ile en az yakıtı harcayarak gayet verimli bir şekilde sularsınız.Su azalırsa önüne bir yükselti yaparak suyu biriktirirsiniz.

Çukurları kendiniz açabilirsiniz ancak el küreğiyle açılan çukura dikilen fidanlar güzel gelişmez ve kök yapısı ilerlemekte zorlanır.En güzeli kepçe ile en azından 1*1 metre olarak çukurları açtırıp,üst toprak alta,alt toprak üste gelicek şekide doldurtmanız.Bu işlemi hemen yapın ki,siz fidanları dikene kadar toprak çöksün.Tabi ki çukurun dibine gerekli gübrelemeyi de ihmal etmeyin.

Fidanları açık kök olarak Aralık ayında dikerseniz en iyi sonucu alırsınız.Fidan köklerini Nogal'a batırıp dikmeyi de unutmayın.

Zaten forumda ihtiyacınız olan her türlü bilgi fazlasıyla mevcut.Başarılar..

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön