View Single Post
Eski 10-10-2013, 13:45   #985
yolgezer2001
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer6626 Mesajı Göster
Evet yozgatta dikmeyi düşünüyorum .
6-7 dönüm bir yere 70 adet kadar.
Ticari beklentim yok. Yani 5 yıl sonra neden 1 kg verdi falan demeyeceğim , geçimimi bundan sağlamıyorum ve sanıyorum sağlamayacağım .
Aynı yıl babamı kaybettim ve baba oldum... Bu durum için ilerde babam öldüğünde dikmiştim , ya da sen doğduğunda dikmiştim oğlum diyebileceğim bu sayede köyümüz ile bağlantımı koparmayacağım (yoksa iş güç uğraş derken gitmek zor olucak gidilmeyecek mezara bile en azından ben gitsem de diğer aile üyelerinin de ayağı kesilmesin istiyorum) bir arazi ağaçlandırmak istiyorum . Hepsi bundan ibaret...

Bu kadar sayıda çukuru kendim kazabilir miyim ( bu iş için 5 kişi de yardımcı olacak ) , burgu vs araştırmak milletle muhattap olmak istemiyorum . Kendi kafama göre 3 - 5 günde diksem de olur.

Arazinin 50 metre yanından geçen bir akarsu var eskiden daha büyüktü ama kanallar yapıldığı için öyle aman aman bir su geçişi yok kama sulamayı buradan alabileceğim söylendi. Arazinin su problemi yok.

AÇık kök sanırım bu ara dikilebilir. Bende açık kök dikem taraftarı olmaya başladım bir kaç gündür bu forumdaki yaklaşık 100 sayfa kadarını okudum . ANcak genelde yorum yapanların büyük sayılarda fidanı var ve bunu ciddi ciddi en azından yarı profesyonel yapıyorlar. Ben niyetimi yukarda belirttim

Fidanları kaman dan almayı planlıyorum tavsiyelere açığım.
öncelikle başınız sagolsun ve allah analı babalı büyütsün diyeyim.
çukurları mümkünse kepçe ile kazdırın burgu **** elle yapmayın kepçe geniş açacak ve tekrar kapatacak siz kürekle 1 saksı yeri kadar topragı eşeleyip dikim yapacaksınız ama kepçenin kabarttığı toprakta kökler daha rahat hareket edecek daha çabuk gelişecek burguya hiç bulaşmayın yakınımda bi ilçede burgu ile 5 yıl önce dikilen ağaçların tamamı kurudu sebep olarak burgu çukur duvarlarını sıvamış ve kökler sadece burgunun deldigi yer kadar gelişebilmiş ve bi yerden sonra da kurumuş...

su işine gelince damla sulama yapın akan suyu bi yerde depolayıp agaçlarınıza damlama olarak verebilirsiniz salma su sağlıklı olmaz agaç diplerinde kaymak oluşumundan tut mantari birçok hastalığa kadar zararı olur

şahsi fikrimdir...

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön