View Single Post
Eski 10-10-2013, 10:28   #983
omer6626
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sayın ömer6626

yozgatta yapacaksınız sanırım bu işi.. fidanın bahara yerinde uyanması size bir yıl kazandırır.

uyanmadan yerine dikilen fidan ile uyandıktan sonra yerine dikilen fidan arasında çok fark olur. bu dediklerim başka coğrafyadan getirilecek fidanlar için geçerli.

sizin orada kışın dikim yapacaksanız mutlaka kalem aşılı olsun aşı kalemleri bir yaşından büyük olacağı için zararlanmaz üzerindeki sürgün donsa bile kalemden tekrar sürer, göz aşılı dikecekseniz mutlaka martı bekleyin açık kök dikim için yörenizin yaşlılarını dinleyin onların vereceği tarih herkesinkinden daha doğru olacaktır.
Evet yozgatta dikmeyi düşünüyorum .
6-7 dönüm bir yere 70 adet kadar.
Ticari beklentim yok. Yani 5 yıl sonra neden 1 kg verdi falan demeyeceğim , geçimimi bundan sağlamıyorum ve sanıyorum sağlamayacağım .
Aynı yıl babamı kaybettim ve baba oldum... Bu durum için ilerde babam öldüğünde dikmiştim , ya da sen doğduğunda dikmiştim oğlum diyebileceğim bu sayede köyümüz ile bağlantımı koparmayacağım (yoksa iş güç uğraş derken gitmek zor olucak gidilmeyecek mezara bile en azından ben gitsem de diğer aile üyelerinin de ayağı kesilmesin istiyorum) bir arazi ağaçlandırmak istiyorum . Hepsi bundan ibaret...

Bu kadar sayıda çukuru kendim kazabilir miyim ( bu iş için 5 kişi de yardımcı olacak ) , burgu vs araştırmak milletle muhattap olmak istemiyorum . Kendi kafama göre 3 - 5 günde diksem de olur.

Arazinin 50 metre yanından geçen bir akarsu var eskiden daha büyüktü ama kanallar yapıldığı için öyle aman aman bir su geçişi yok kama sulamayı buradan alabileceğim söylendi. Arazinin su problemi yok.

AÇık kök sanırım bu ara dikilebilir. Bende açık kök dikem taraftarı olmaya başladım bir kaç gündür bu forumdaki yaklaşık 100 sayfa kadarını okudum . ANcak genelde yorum yapanların büyük sayılarda fidanı var ve bunu ciddi ciddi en azından yarı profesyonel yapıyorlar. Ben niyetimi yukarda belirttim

Fidanları kaman dan almayı planlıyorum tavsiyelere açığım.

Düzenleyen omer6626 : 10-10-2013 saat 10:29 Neden: ekleme
omer6626 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön