Sn.Delahoya.
Bence hem şekil olarak hemde ağaç için yanlış işler yapmışsınız.
-Ardıç hiç çalışmadım ama ağacınıza verdiğiniz şekil bonsai olmaktan uzak. Hiç bir telleme bile yapmayıp resimdeki gibi, sanki çit biçer gibi traşlasaydınız daha iyi olurdu.
-Telleme konusunda bir şey demeyeceğim ama ağaçların kış uykusuna girecekleri şu dönemde ağacı bu kadar sert budamanız çok doğru olmamış. En azından diğer ağaçların yapraklarını dökmesini beklemeliydiniz.
Dost acı söyler misali size en kısa yoldan düşüncelerimi anlattım. Bu elelştirilerimi lütfen yıkıcı, kırıcı olarak algılamayın, sizin acelecilikten kaynaklanan bu ve buna benzer hatalarınızı vaktiyle bende dahil herkes en az bir kaç kere yapmıştır.
Ağacınızı şimdilik bir kenara koyun. Ardıç ne oranda hataları tolere ederbilir bilmiyorum ama siz bu arada yeni adaylarda bulun
|