Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi övünç
Arif hocam, derin bilgi ve tecrübelerinizle en önemlisi güzel üslubunuzla, siz bu formda yazmazsanız olmaz.
Sanırım sizde chandler türünün karasal iklimde olabilecegini düşünüyorsunuz; ancak chandler için kış döneminde -15'den sonrasında bitkinin stres yaşadığını ve o yıl ürün vermediğini okumuştum, nedersiniz?
|
Degerli dostlar ben chanler fidanlarımı ilk diktiğimde sulama işini iyi takip ettim,şimdide gene aynı takip ediyorum,Belki ben bu konuda çok fazla bilgili degilim ama fazla kimyasal gübre kullanmadım fermente edilmiş tavuk gübresi ni daha çok kullanıyorum,fidanı büyütmek çok kolay bir iş ama onu kışa hazırlamak daha zor bir olay ben çhantlerin suyunu agustos 10 keserim bazı arkadaşlar bana katılmaya bilir onada saygı duyarım bu yıl agustos 10 sulamayı kestiğim halde hasatta kaman çeşidinden 7-10 gün sonra hasata geliyor kaman la aynı zamanda hasat olmuyor ama hasat yapmak zorundasın evimin oradaki anaç olarak kullandım çhantler odunlaşmazsa aşı yapımında da sorun oluyor 3 sene önceki -23 derecede ben çhatlerle bir sorun gozlemedim.Buradan yazmıştım arkadaşlar yabancı cevizlerin sulamasını 10 ogustosta kesin diye ama bazı arkadaşlar bunu fazla dikkate almadılar,bugun bahçeyi gezdim uç sürsünleri çok güzel odunlaşmış soguk zararı hiçyok gibi yani hiç sitres yaşamadı benim ağaçlarım desem yalan olmaz.Saygılarımla