Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sayın Tturt; Çiçekleriniz çok güzel. Tebrik ederim. Yıllardır japon gülü yetiştirmeye çalışırım. Genellikle çiçek açarlar. Ancak bugüne kadar hiç tohum oluşturana rastlamadım.Bulunduğum bölge itibari ile daha soğuk ve kuru bir iklime sahip. Hava şartları nedeni ile mi tohum oluşturamadığı ilk aklıma gelen ihtimallerden. Belki bende bulunanlar katmerli olanlar olması nedeni ile tohum oluşturamadıkları ikinci ihtimal. Son ihtimal ise çiçeklerin döllenmemesi nedeni ile bir süre sonra sararıp dökülmesi. Çarpraz dölleme yaptığınıza göre muhtemelen suni dölleme yapıyorsunuz. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
|
Ben de sizin gibi uzun süredir Hibiscus'larla ilgileniyorum. Ben son senelerde özellikle rosa sinensislerle ilgileniyorum.
Çapraz döllemeyi suni olarak yapıyorum. Genellikle de bu bitkide dölleme suni yapılıyor.
Bu sayfada zaman zaman yapay dölleme ilgili örnekleri fotoğraflayıp ekledim. Ben ve bazı arkadaşlarımız bu konuda bu sayfaya linkler ekledi. Fırsatınız olduğunda geriye doğru bu sayfaları incelerseniz size çok yararlı olacağını düşündüğüm linklere ve fotoğraflara ulaşabileceksiniz.
Şu an tohum yapmış ve tohumları olgunlaştırmaya çalışan hibiscuslarım var. Eminim sizinde olacaktır bazen şans da gerekiyor.