Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan
Bordo yapraklı erguvanı ilk Murat Pilevneli'nin blogunda okudum ve resmini gördüm. O zamandan beri de her gittiğim fidanlıkta göz ucuyla arar oldum ama hiç rastlamadım henüz. Çiçek rengi de koyu pembe imiş. Çok güzel bir ağaç olduğunu düşünüyorum.Internette resimleri var. Bulduğum iki tanesini aşağıya ekliyorum.
Eklenti 391304
Eklenti 391305
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Bugün Samsun'a giderken yol üzerindeki, Aksa Botanik' e uğrayıp, ponza taşı sordum. Yoktu. Aklıma Kanada erguvanı geldi. Sordum. ''Var'' dediler. Sevindim.  Genellikle 100-150 cm. boylarındaydılar. 30 Tl. idi. Aldım. Ne yazık ki onlarında kargo hizmetleri yok. Bunlarda çok büyük üreticiler. Sadece satış yapan fidancılar, kamyonlarla gelip alıp gidiyorlar.
Eve gelince hemen diktim. Yaprakları aynı Acerler gibi solmaya başlamış. Kasımda budar, gelecek yıla hazırlarım. Gerçek güzelliklerini o zaman görebilirim artık.
|
Cercis Canadensis 'Forest Pansy' Kırmızı Yapraklı Kanada Erguvanı
Geçtiğimiz ilkbaharda benim de aradığım bir çeşit. Üyelerimizden sayın Sulman bu türü aradığını bana söyleyince belki yardımcı olabilirim diye düşünüp araştırmaya başladım. Sonunda buldum, 40 cm civarı 2 fidan satın alarak kendisine Fethiye'ye gönderdim. Gerçekten çok güzel bir ağaç.
Cercis Canadensis'in bildiğim kadarıyla yaprakları sonbaharda sarıya dönüyor. Forest Pansy ise kırmızı bordo renk alıyor. Bununla birlikte Canadensis'in sarkık formlu olanı da mevcut
(Cercis Canadensis 'Covey' - Lavander Twist Redbud). Başka kültürvarları da var. Hepsi çok güzel. Bahçem yok ama ileride inşallah olmasını istediğim başlıca türlerden. Beyaz çiçeklisi, sarkık olanı, kırmızı ve sarı yapraklılar.