View Single Post
Eski 04-10-2013, 12:31   #951
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanekase Mesajı Göster
Alıntı:
Bu bağlamda 7*4 dikimdeki İbrahim Balkaya'nın paylaştığı videoda,7 metre olan yerin budaması ayrı,4 metre olan yerin budaması farkı oluyor.Buda bana mantıklı geldi.
Tabi ki, farklı olmak zorunda, farklı olur ama, bir yerden güneş almayan dallar meyva gözü oluşturamaz derken ki, doğru, diğer taraftan 4 metre mesafelere fidan ektirmek ne kadar mantıklı iki metrede bu dalları tutabilecekler mi? Mümkün değil tutamazlar, Peki bu dallar bir birine girince, ki, girebilir diyorlar o zaman bu dallar nasıl güneş alacak? nasıl birbirine çarpmadan yaralanmadan olacaklar?
Bir ceviz ağacını iki metrede tutulacağına tutulabileceğine kesinlikle inanmıyorum,(Üç yıllık dört yıllık bahçelerde bunu anlatması kolay on onbeş yirmi yıllık bahçelerde bunu anlatsalar ya. (böyle bir tecrübeleri yok ki nasıl anlatsınlar)Bu ağacın en az yüz yıl yaşayacağı neden düşünülmez.) Hadi diyelim ki,budama makası benim elimde arkadaş ben keserim ve tutarım, bir tarafı iki metrede bir tarafını üç buçuk metrede tuttun diyelim buraya girip nasıl ilaçlama veya kültürel işlem yapacaksın uçakla mı? Bu bahçe nasıl hava alacak?
Ya fazla kesimden dolayı ağaçlar sürgüne çalışmayacaklar mı? meyva tutumu az olmayacak mı? bu nasıl olacak ben bunları anlayamıyorum. Bodur elma bile 1-1.5 metrelere ekilirken bodur olmayan cevizi 3.5 metrelere ekmek Kendimden şüphe duymaya başladım kafam mı kalın mantığım mı yok aklımı mı kaybediyorum.




Alıntı:
Bu budama şekli ile 7*4 dikim olmazmı sizce.İbrahim bey orada yedinci seneden sonra ağacın büyümesinin çok yavaşladığını onun için aranın kapanmayacağını söylüyor.
O öyle söylüyor. bende diyorum ki,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bazı söylemlere malesef katılamayacağım,

Örneğin: 2.30-2.50 dakikalardaki söyleme katılamayacağım, araların kapatmadığı söyleniyor, ben iddia ediyorum normal budamaları yapılan bir bahçe ve bu bahçe 8 yaşında 8x8 ekili, bu yıl aldığı ürün 20-25 kg üstelik dozlanma eksiği var, o aralarını kapatmadığını söyleyenler gelsin 8 metrenin ortasından hiç bir dala çarpmadan yürüsünler sonrada benim yüzüme tükürsünler. Bunlar daha sekiz yaşında ve daha büyüyecekler.
7x3.5 bırakın 8x4 bile bana göre fidan satmayı düşünmekten başka bir şey değil, tabi bu benim düşüncem isteyen istediği gibi eker ve sonucuna katlanır.

Alıntı:
Taralamda cevizler 8*8 dikili vaziyette,aşşa yukarı 150 adet daha dikeceğim,şu anda yüzden fazla tohumdan ektiğim cevizler var onlara aşı yapacağım.Bir diğer öğrenmek istediğim tohum olacak cevizleri tarlaya diksem fareler ve sincaplar zarar verirmi ? Teşekkür ederim
Saygılar
Tarlanızda fare sincap ya da domuz varsa zarar verebilirler, fareye belki çare bulabilirsiniz ama diğerlerine zor.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön