View Single Post
Eski 04-10-2013, 09:51   #3
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Meyveler kalın kabuklu ve etli. Ben geçen yıl turşusunu ve yoğurtlusunu yedim o akrabamızın evinde. Turşunun içinde hiç erimiyor, kütür kütür. Çok acı olmasına rağmen yedikçe yedirtiyor. Lezzetli bir acı. Bir de içine lor-kaymak doldurup baskı (bir tür turşu ya da konserve denilebilir) yapıyorlarmış. Onun yemedim ama çok güzel olduğunu anlattılar. Bu yıl için tohum rica etmiştim. Sağ olsunlar birkaç tane biber getirmişler. Hemen tohumlarını ayırıp biberleri turşu yaptım ben de...
Yeri olmadığını biliyorum fakat başka yerde sorsam farketmezsiniz diye burada rica bulunayım sizden. Bu bahsedilen biberden yapılan meze ile Boşnak Biberinden yapılan Soka'nın tarifini öğrenip mutfak bölümünde paylaşabilir misiniz? Birçok yerde farklı tarif var ve çoğu da değişime uğramış. Orijinal hali ile öğrenip paylaşırsanız seviniriz.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön