Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak
Necip Bey kardeşim, bu gün pistonlu ara kolu gördüm.300tl dediler.Baya pahalı geldi.Makina hangifirmanın ben izmir fuarında kadıoğlu makinanın sarsıcısını gördüm.Çok basitti.Birde doğan şahin firmasının var onu görmedim seninki hangi firmanın. Vişneler başlamadan haziranda alacağım.İşçilik maliyeti vişnede çok yüksek.Toplaması zor 1tl/kg fiyatı işçilik oluyor. 2 tl ye satıyoruz. Diğer masraflarda var makine vişne için çok önemli.Size verimli ve sağlıklı hasatlar dilerim.
|
ömür bey selamlar
arakol değişik firmaların üretimi var ben 240 tl ye aldım. gerçekten her işte büyük kolaylık sağlıyor. ama dikkat edilmesi gereken nokta traktörün çift hidrolik çıkışına sahip olması. teklilerde bendeki çalışmıyor ama onlar için bir sistem geliştirilmişmi bilmiyorum.
bendeki silkeleme makinası doğan şahin isimli firmanın işin aslı makina çok basit ama iyi iş çıkarıyor
vişne ağaçlarınızın gövdeleri çok kalın değilse, en yüksek noktasından tek seferde sarsacağından eminim.
malatyada kayısılarda, halk ağaca zarar veriyor diye kullanmıyormuş diye duydum.. bilginize.
işin aslı makina gelişime çok açık 20 cm çapa kadar olan ağaçları halat ile değilde direkt bir boru ile bağlanarak (ağaca bağlantı noktasında koruyucu lastik, kauçuk v.s kullanarak) çırpmak bu arada itme ve çekme oranını düşürmek daha mantıklı olur ağacı hırpalamaz. büyük ağaçlarda halattan başka hiç bir şans yok
arkada 12 mt halat ile ağacın altından çıkamadan silkelemek zorunda kaldım ve halat o kadar dik açı ile bağlandıki traktör aşağı yukarı sarsılıyordu. ağaç o kadar büyüktü.. büyük ağaçlarda çok uçlardan bağlamayınca silkelenmiyor..