Brezilya-Iguazu soslu Arjantin-Şili-Patagonya gezisi-Tierra del Fuego-Ushuaia Geziler
Cezaevi bugün bir müze haline getirilmiş (Museo Maritimo de Ushuaia. Burayı mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum. Cezaevinin bugünkü hali bir yıldız şeklinde 5 kollu koridorlardan oluşuyor. Bu koridorun bir tanesinde cezaevi restore edilmiş ve her bir koğuşta balmumundan heykelerle o zamanki mahkum yaşamı tema edilmiş. Bir uzun koridorda resim sergileri düzenleniyor. Bir tanesinde bölgeye gelen Magellan ve Kaptan Fitz Roy'unkiler dahil gemiler maket halinde sergileniyor. Bir tanesi ise öylece orjinal hapishane hali ile bırakılmış.
Bu şehirde ziyaret edebileceğiniz bir diğer müze Dünyanın sonu müzesi (Museo del Fin del Mundo). Ancak ben sokaklarda aylak aylak dolaşmayı tercih edip bu müzeyi ziyaret etmedim. Giden arkadaşlardan edindiğim izlenim, illa bir müze gezmelik zamanınız varsa, tercihinizi eski cezaevini gezme yönünde yapın derim.
Bu geziler sonrası otelimize dönüp biraz dinlenme sonrasında akşam yemeği için San Martin Caddesi üzerindeki Bodegon Fueguino Restorana gittik. Güzel bir günü, güzel bir yemekle sonlandırdık.
Yarın gezimizin finalini yapacağız. Patagonya'ya yakışan bir final...
Gezekalın
Ümit Kuru
|