Yine bahçemin eski fotoğraflardan. Sene 2003
Bir gün oğlumla beraber pazara gittik, pazarda dolaşırken bir yerde ördek yavruları gördük.
Oğlum büyük olmasına rağmen, küçük çocuklar gibi tutturdu
anne ben bu ördeklerden istiyorum diye,
dayanamadık (sanki bakacak yerimiz varmış gibi evde de tadilat var) bir siyah bir de sarı olanından aldık.
Oğlum onlara birde isim taktı siyah olan Zeytin, sarı olan Limon, gel zaman git zaman bunlar büyüdüler, e yer yok nerede bakılacaklar, suyu da seven bir hayvan, yıkanacaklar...

Ne yapalım derken çarşıya gittik 8-10 metre kafes teli ve en büyüklrinden bir leğen aldık geldik.
Bahçenin tam ortasına kafes teli ile onlara üçgen şekilde bir yer hazırladık, leğene de su doldurduk oh ne ala

lakin leğenin boyu biraz yüksek olduğundan yavrucaklar zıplayıp bir türlü suya giremiyorlar

(fıkra gibi oldu biraz)
Düşündük bu sefer leğene göre çukur açalım dedik ve açtık, leğeni bir güzel yerleştirdik, suyla doldurduk ve onlara havuz yaptık, nasıl mutlu oldular,
dünyalar sanki onların oldu.
Artık iyice büyüdüler, siyah olan rengarenk oldu, doymak bilmiyorlar şaşırdık,
ne bulurlarsa yiyorlardı, siyahı çok arsızdı, buzdolabın kapısını açtığımı anlardı ve dışardan vaak diye bir ses. Bir yandan da komşular rahatzı olacak diye de çekiniyorum, bu böyle olmayacak sizden kurtulmam lazım dedim