View Single Post
Eski 02-10-2013, 18:35   #4194
ilsa44
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 44baba Mesajı Göster
arkadaşlar bende sulama konusunda bir çok yol denedim.kilometrelerce boru doğradım.düğme fıskıye, basınç ayarlı damlatıcı,fıskiye,damlama borusunu ağaç çevresinde dolaştırma gibi.ama bunların hiç birinden damlama hariç randıman alamadım damlama iyi oluyor ama çok çabuk tıkanıyor suyu çok iyi filtrelemek gerekiyor.bundan önceki sulama sistemim ana borudan 20 lik boruyla çıkış yapıp ağaç hizalarında boruyu kesip araya bir T atıp 16 lık damlama borusunu T ye takıp ağacın yaşına göre uzunluğunu ayarlayıp ağacın çevresinde dolaştırıyordum.
yeni bahçemde ana borudan çıkışlara filtre taktım sağlı sollu 25 lik boruları sıra sonlarına kadar çektim ağaç hızalarında boruya sadece küçük bir delik açarak resimde görülen kırmızı parça ile çıkış alarak 16 lık damlama borularını ağaç çevresinde dolandırdım.arazim meyilli olduğu halde sistem iyi çalışıyor.
bence damlama borularını sağlı sollu döşemek maliyeti yükseltir.birde tıkanmaya başlarsa tamamını yenilemek zahmetli ve maliyetli olur.benim sistemde sadece tıkanan ağacınkini değiştirmek yeterli olur.ayrıca ağacın yaşına göre dolandıracağınız boruyuda ayarlayabilirsiniz.
Sayın 44baba, Sizin bahçeniz Malatya'nın neresinde? Bir de bahçeyi hangi çeşitten oluşturdunuz? Ben de Hekimhan'da bir bahçe kurmayı planlıyorum ama rakım yüksek. 1600 civarı. O yüzden seçeneklerim sınırlı. Bahçe kuaracağım tarla epey meyilli. Siz damlama sistemini kime kurdurdunuz? Çeşit ve damlama sistemi konusunda önerilerinizi bekliyorum.

ilsa44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön