Konu: Biberiye
View Single Post
Eski 02-10-2013, 02:04   #19
Erdogan
Ağaç Dostu
 
Erdogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2012
Şehir: Aydın
Mesajlar: 315
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kekikoz Mesajı Göster
Merhaba,

Saksıda yetiştirdiğim yaz başında fide olarak aldığım biberiyem, 1 hafta evde olmadığımdan sulamadığım için kurudu. halbuki forumda yaptığım uzun gezintiden sonra öğrendim ki aslında çok fazla suya ihtiyacı olan bir bitki değilmiş. kurumasında farklı bir neden olabilir mi? yapraklarında herhangi bir hastalık belirtisi yok gerçi. yanına küçük bir dal daha ektim. şimdi bu yeni ektiğimin yanına yeni dallar da ekleyeceğim (arkadaşımın bahçesinde bulduğum biberiye çalısından)

size sormak istediğim şey şu; biberiyeyi genişçe ama sığ bir saksıda mı yoksa daha derin ve daha küçük bir saksıda mı yetiştirmem iyi olur?Farklı bir yerde okuduğum bilgiye göre biberiye, köklerini iyice salabileceği büyük saksıları severmiş? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler
Merhaba Kekikoz,

biberiye çabuk gelişen ve dayanıklı bitki. büyük saksıda çok daha hızlı gelişiyorlar tecrübeyle sabit. küçük bi dalı toprağa dikerseniz 2-4 haftada kendi boyundan daha uzun kök saldıklarını görürsünüz, bu yüzden ne kadar derin ve büyük saksı, o kadar gelişmiş sağlıklı biberiye olur :-)

bu arada hazır aldığım bitkileri hayatta tutamadım bugüne kadar. ben de fidanlıktan sizin gibi bir fide biberiye almıştım malesef 6 günlük tatil dönüşü bitkiyi kurumuş ve sararmış şekilde buldum. dışardan çelik şeklinde alıp kendi köklendirdiklerim maşallah iyi durumda.

bir de mümkünse organik bahçe toprağı kullanın. hazır topraklar pek iyi olmuyor.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön