Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Maşallah!.. Sanki berçin'in terası değil de berçin'in serası... Çiçekçiye gelmiş gibi hissettim kendimi. Harikalar sevgili berçin harikalar, ellerine, gönlüne sağlık...
berçiin 505 nolu mesajında kırmızı çiçekli yanındaki beyaz çiçekli tüm karelerde var nedir o bitkinin adı.?
Bir de harika ateş dikeni ya da çitlenbik bizim site bahçesinde de mevcut vallahi senin çiçeğin kadar gösterişli, bakımlı değiller hiç budama yapılmıyor onlara acaba ondan mı?  Hoş ben de sanki budama yapmayı çok iyi bilirmişim gibi de soruyorum... Gülleri bile buduyorum diyerek bir de üstüne hasta oldular mahvettim. 
|
Güzel sözlerin için teşekkür ederim YeniGinem, Çüçü gidince bitkilerde kendine geldi. Mesela ismini sorduğun sundavillenin beyaz olanının bütün tomurcuklarını yolmuştu, sundavillenin üç rengi var kırmızı, pembe ve beyaz. Çok sevdiğim sarmaşık türlerinden, diğer bir adı da mandevilla. Beyaz ve pembeyi bu yıl edindim, Allah izin verirse önümüz sene güzel bir kedi merdiveni yaptırıp sardıracağım üç güzeli birden...
Ateş dikenini baharda açan çiçekleri de çok güzel, terastaki karınca kolonisi yuvalarına taşımadan resmedip paylaşmak istedim. Meyveler olgunlaşınca karıncalar bir tane bırakmıyor. Özel bir bakım yapmıyorum, kuruyan ve gözüme hoş görünmeyen dalları buduyorum. Belki kış gelmeden saksı değişikliği yaparım, diğerlerinden sıra gelirse tabii...

Güllerde bir çoğumuz aynı sorunu yaşadık bu sene YeniGinem, üzülme önümüz bahar küllerinden doğar o güzeller...