Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı
Kene gerçekten bir korkulu rüya.
Şu anda uykum iyice kaçmış durumda. Psikolojik olarak her tarafım kaşınmaya başladı. Yani kene kabusu ayrı dert ama yarattığı travma da ayrı olarak konuşulacak bir durum olmaya aday.
Lütfen herkes azami ölçüde tedbirli ve dikkatli olsun.
|
Son bir aydır ben de aynı kabusu yaşıyorum ve malesef 3 tanesini üzerimde, birini misafirimin üzerinde son olarak da yerde gezinirken yakaladım.
İlk keneyi boynumda gezinirken yakaladığımda hemen bir bardağa su koyup içine attım ve üzerini streçle kapattım. Doğruca en yakın veterinere gittim. Kene olmadığını söyledi. 3-4-5. de yakalayınca mikroskopla ben inceledim. Tüm tanımlara ve nette yayınlanan fotoğraflarına göre sert kabuklu türde dişi bir kene...
Şu an panik halindeyim. Köpeğimde pire kene tasması olduğu için kene ya da belirtisi yok. Teras katında oturuyorum. Çatı karga ve güvercin yuvası sanki. Ya kuşlar taşıyor ya da sokakta gezinirken köpeğime gelen kene tasma nedeniyle ona yerleşemeyip yeni konaklayacağı canlıları yani beni arıyor.
Çatı, teras ve tüm ev ilaçlanacak. İlaçlama şirketi ile görüştüğümde önerilen ilaç Maksi SC ( Bavet ) ve sisleme , kaplama yöntemi uygulanacak. 2.5-3 saat sonra evi havalandırıp normal yaşantıma dönebileceğim söylense de araştırdığımda ilacın çok yüksek toksik etkileri olduğunu öğrendim ve şirkete bildirdim.
Şu an diken üzerinde oturarak bana geri dönmelerini bekliyorum...
Özellike kullanılabilecek ilaçlar konusunda bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım rica ediyorum.