View Single Post
Eski 28-09-2013, 13:46   #470
hfga
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
ev yoğurdu yapmadan önce süte katılmış olan suyu ayırma :)

Yukarıda yazdıklarıma eklemek istediğim son bilgi de, bakteri endişesine karşı sütün iyice kaynatıldıktan sonra parmak yakmayacak ısıya getirilmesidir.

HATTA SÜTÜNÜZÜ KAYNATTIKTAN SONRA ILITIP DOLABA KALDIRIN. ERTESİ GÜN DOLAPTAN ÇIKARDIĞIMIZDA ÜZERİNDE KALIN BİR KAYMAK TABAKASI GÖRECEKSİNİZ. MAYALANACAK ISIYA GETİRDİKTEN SONRA, SÜTLE SULANDIRILMIŞ VE MAYA OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMIN İÇİNE BU KAYMAKLARI DA KARIŞTIRIRSAK, YOĞURT OLDUKTAN SONRA YERKEN AĞZIMIZA NEFİS DOĞAL KAYMAKLAR DA GELİR.

DOĞAL BIRAKIRSANIZ, YOĞURT OLDUKTAN SONRA ÜSTÜNDE KAYMAK TABAKASI OLUR.

HERKESE AFİYET OLSUN

hfga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön