Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Bursa'da belediyenin parklarından birinde dolaşıyorum bir gün... Kim bilir hangi seracıya kıyağını yapmış belediye, etrafta binlerce sardunya! Yurdum insanı gece gelir, kökler gider bu parktaki çiçekleri. Hastalanmadan önce iş yerim bu parkın içindeki kültür merkezindeydi, iyi bilirim. Gece derslerim olduğunda eve dönerken yollarda kırılıp atılmış çok çiçeği eve götürüp kurtarmışlığım olmuştur.
Neyse güpegündüz ortalık yerde bir dal kırayım cesaretim yok. Yolda yürürken baktım kocaman bir sardunyayı kökünden koparıp atmışlar. Ya tutarsa deyip yanımdaki poşete koydum. Aradan iki dakika geçmemişti ki, 3 tane güvenlikçi bitti yanımda. Resmen suçlu muamelesi! Girdiler koluma bir de utanmadan. Beni güvenlik noktasına götürdüler. Çantamı aradılar bir güzel. "Çiçek çalmak yasaktır!" dediler. "Buyrun!" dedim yaprakları pörsümüş sardunyayı göstererek. Benim tek amacımın onu kurtarmak olduğunu söyledim. Geceleri çiçekleri sökenleri niçin görmediklerini de soracaktım ama...
Mükafatmışçasına, "iyi, al da git" dedikleri daldan yaptığım çeliklerin hepsi tuttu... Suçlu, hatta hırsız muamelesi görmeme değmiş midir sizce?
|
Sen bir can kurtarmışsın canım...Ben her bitkiyi bir can olarak düşünürüm..Sokakta yürürken yere atılmış ,**** çöp kutusunun yanına bırakılmış çiceği eve taşımışımdır....Görenler istersen deli desinler kimin umurunda....