View Single Post
Eski 28-09-2013, 00:30   #105
laparaki
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2012
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -dilruba- Mesajı Göster
İş nedeniyle Ankara'dayiz.. Görünen o ki; radikal kararlar alıp kurum değiştirmedikçe veya memuriyetten istifa etmedikçe de Ankara dışına çıkmamız zor görünüyor.. Ama şu da var, siz eşinizin köyünde bu kararinizi gerceklestiriyorsunuz.. Belli ki esinizin orada çocukluğu, gençliği geçmiş.. Hala kan bağının olduğu insanlar var.. Herseyden öte bir yasanmislik var. Şimdi durduk yerde insan hiç bilmedigi bir yerde, hiç tanımadığı insanlar arasına gidip te "Aaa meraba ben geldim, koylunuz olmaya geldim
" demek te biraz abes geldi düşününce..

Bakalım mevla neyler, neylerse güzel eyler

Sizin gibi cesur yürekli insanları ayakta alkışlıyorum..
Sevgili Dilruba ; düşüncelerine kısmen katılıyorum.Üniversite yıllarım Ankara'da geçti.Ne yazık ki hiç sevmedim Ankara'yı..Uzun yıllar sonra Yozgat'a tayin olunca ; sevmeye başladım bozkırı..İç Anadolu kültürünü orada yaşadıklarımı hep mutlulukla hatırladım ; tüm zorluklarına rağmen..Fakat mesele köy yaşamı olunca ; durum farklı..çünkü Ankara'nın öyle güzel ; tipik özellikler taşıyan köyleri var ki; hayranım onlara..haa siz illede Batı derseniz ; belki bir gün Ayvalık; Akçay veya Edremit'e giderken bizim bitmemiş evimizde bir çay molası verirsiniz; görmüş olursunuz toprağımızı..yine çok uzun yazdım yaff görüşmek üzere

laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön