Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47
Kaktüsleriniz yeni saksı ve toprakların da çok güzel görünüyorlar.Umarım güzelce büyüyüp çiçek açarlar.
Kaktüs toprağın içine kömür parçaları koymanın nedeni nedir?Ben ilk defa böyle bir şey duyuyorum mangal kömürü de olabiliyor mu?Bende kaktüslerimin topraklarını döküp tekrar mı eksem bilemedim.
|
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. =)
Benim de detaylı bilgim yok. Sadece tecrübesi ve bilgisi olanları taklit ediyorum bu noktada. Bu sitede okuduğum kadarıyla odun kömürü katılmasının sebebi topraktaki fazla suyu emmesiymiş. Fazla suyu emiyor ve kaktüsün fazla sudan zarar görmesini engelliyor.
Şu konuya bakabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/3019.htm
Ben Sayın loveforlife'ın tavsiyesi üzerine odun kömürü kattım. =)
Yani evet odun kömürü yani mangal kömürü olur. Normal kömür değil zaten onlar.
* Kaktüslerinizi aldığınızda içinde bulundukları topraklar ve saksılar onları köklendirmek içindir. Hemen köklendirip satarak paraya çevirmek için. Diğer çiçeklerde olduğu gibi. Aldığınız kaktüsler aslında o topraktan yani torftan memnun değil. Çünkü torf suyu emerek saklıyor içinde. Bu da kaktüsün kök ve gövdesi için kötü bir şey.(Tabi bunları yeni öğrendim.)
Eğer kaktüslerinizi seviyorsanız bence yapın =) Pazar günü yapacağım ben.
Bir de size loveforlife ve dogef kullanıcı adlarına sahip forum üyelerinin konu ve yorumlarını takip etmenizi, okumanızı önerebilirim. Ben öyle yapıyorum. Tabi takip etmeye değecek ve kendisinden çok şey öğrenilecek daha çok üye vardır ama ben burada yeniyim ve henüz bir çoğunu keşfedemedim. =)
Ayrıca forum çok geniş. Çoğu zaman aradığımı bulamadığım oluyor. Bunun da kolayı var. Hemen google'ye gidiyoruz ve merak ettiğimiz şeyi aratıyoruz. Zaten büyük ihtimalle agaclar.net'teki ilgili konu çıkıyor ilk sırada . =)