View Single Post
Eski 27-09-2013, 23:18   #493
berçin
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Bitki edinme hırsının 2013 rezilliği; Baş rolde bu kez bir sedum türü (tam adını bilmiyorum, adını öğrensem de sonrasında diğerleriyle karıştırıyorum.). Eylül başlarında bölgemizde birkaç günlük geziye çıktık, gezi günlerinin birinin akşamında Ordu'nun şirin ilçesi Perşembe'nin sahil balıkçılarının birinde mola verelim dedik. Müessesenin bahçesinde saksılar ,toprakta bitkiler hepside bildik tanıdık bitkiler ama çok bakımlılar. Hafiften yağmur da yağıyor bu arada...

Yemeğimizi yedik, dinlendik bahçede bir çay içelim durumuna geçtim, hiç bir art niyetim yok sadece bitkilere bakıp inceleyeceğim (yalan ya farklı bir şeye rastlarsam...). Evet, birçok arkadaşın sayfasında görüp beğendiğim sedum ufak bahçeyi tavaf ederken karşıma çıkıverdi, bu arada Suat, işletmenin sahibiyle gayet güzel dostluk kurmuşlar, sohbet edip birlikte çay içiyorlar. Birazda bu güvenle sedum saksısını karanlık köşeden çay içtiğimiz masaya aldım, gayem zarar vermeden küçük bir dal almak.İşletme sahibi dahil bahçe görevlileri hiçbir sakıncası yok alabilirsiniz diyor, bende ana bitkiyi incitmeden gördüğünüz dalı koparıp muhafazaya alıyorum.

Kısa bir süre sonra bir teyze içeriden çıkıp bana tuhaf tuhaf bakıp içeri giriyor. teyze yine dışarı çıkıp öyle bir ifadeyle ''sorup alsaydın, onları ben çok aradım hepside patatesli, onların patatesleri bulunmuyor...'' gibi cümlelere devam etti. Meğer bahçeyle ilgilenen bu teyzeymiş. Bense neye uğradığımı şaşırıp utancımla otura kaldım. Üstümdeki utancı ve şaşkınlığı atar atmaz teyzenin yanında aldım soluğu, anlatmaya çalıştım bahçedeki yumrulu begonyalardan olmadığını ama nafile, galiba teyze başlangıçta güzel begonyalarını kopardığımı düşünüp gelmişti. Yerine yeniden dikmeyi teklif ettim onuda kabul etmedi ''bir daha tutmaz'' dedi, işletmenin adresini aldım eve döner dönmez ilk iş bu küçük saksıları hazırlamak oldu. Şimdi hazırlar, önümüz hafta içi kargoya vereceğim. Umarım hakkını helal eder...

Her zaman çaktırmadan aldım çelikleri birşey olmadı, aleni yaptım utanç oldu sonu. Bundan sonra kolay kolay izinsiz dokunamam bile diye düşünüyorum...

Eklenen Resimler

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön