Turkiyede yabani kedi kopek cok oluyor. Ankarada aksam vakti kopekler grup halinde basibos geziyor. Bunlarin hasta **** saldirgan olup olmadigida belli degil ustelik. Belediyelerin bu konuda onlem almasi sart. Bu hayvanlar pek cok hastalik tasiyor olabilir. Yanlis anlasilmasin benimde kedim ve kopegim var bu hayvanlarin katledilmesine karsiyim ama baska bir cozum bulunabilir. Bundan 10 yil kadar onceydi sanirim benim bahceye iki tane yabani kedi dadanmisti. O zamanda kedim vardi ve onun yemeklerini yemek icin geliyorlardi. Ama cok vahsi olduklari icin asla insan yanina gelmiyor hatta saldiriyorlardi. Bunlardan biri hamile kaldi bende yavrulari insane alistirabilecegimi dusundum. Inanin daha gozleri bile acilmamis yavrular parmaklarimizi kopartmaya calisiyorlardi. Anneleri ustumuze saldiriyordu. Bizde bir kutu icine biraz yem koyduk annelerini ve yavrulari yakaladik, bayagi uzak bir yere goturup biraktik. Iki gun sonar geri donduler, anne kedi yavrulariyla kanalizasyon cukuruna indi ve yavrular orda oldu. Demem oki disarida basibos gezen hayvan vahside olabilir insancilda olabilir bilemezsiniz. size isirabilir zarar verebilir ve hastalik bulastirabilir. Benim arkadasimda kedi tirnagi hastaligi var, kedi cizdigi zaman hastanelik oluyor. bahsettigim yavrulardan bir tanesi daha bir **** iki aylikken esimin parmagini kopartiyordu nerdeyse ve adamin tek sucu kediye mama verip evcillestirmeye calismak.
|