Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı
Hayvanlar dünyasında hayat mücadelesi adildir. Adil olmayan ise biz insanoğlunun hayvanların yaşam ritüellerine müdahale etmemiz, onları gitgide doğadan kopararak beton binalar arasında yaşamaya mecbur etmemizdir.
.
|
Ben, eşim ve özellikle de kızım; ailecek hayvanları çok severiz..ama..evde değil..
Asla bir kedi ve köpeği eve hapsedip onun özgürlüğünü engellemeyi düşünmedik ve düşünemeyiz..
Birkaç günden beri eşimle akşamları Pendik sahilde gezinti yapıyoruz..
2.5 kilometre kadar uzunluktaki kordon boyundaki kayalıklar kedi kaynıyor..Sanırım 200'den fazla kedi burayı mesken tutmuşlar..
Kordon boyunun diğer tarafı da geniş bir yeşil alan..
Eşimle uzun uzun gözlem yaptık..
Özellikle tüm kediler tok ve mutlular..Keyiften uyukluyorlar, yalanıyorlar veya oynuyorlar..Bazılarının 3-4 yavrusu var..Hepsi neşe içinde..Çaresiz bir kedi görmedik..
Kayalıklarda ara ara kedi mamaları yığınları var..Sanıyorum hayvanseverler, belki de belediye de bu gıdaları sağlıyorlar onlara..Ayrıca, balıkçı teknelerinin olduğu yerde de oldukça fazla yiyinti buluyorlar herhalde..Bir de bir kebapçı var kordon boyunda..oradan da et türü gıdalar buluyorlar..
Karda kışta dahi sorun yaşayacaklarını sanmıyorum..Çünkü dev kayaların aralarında, derin ve kuytu öylesine güzel uyku alanları var ki onlar için..
Bazılarını sevdik, okşadık..
Ama, bazıları, özellikle yeni yavrular biraz yabani..gelmiyorlar insana..
Bence çok uygun bir ortam bulmuşlar kendilerine..Evdeki hayatlarından çok çok olumlu ve güzel olduğuna inanıyorum..
En azından özgürler..
Çok haklısınız sayın
kelebek çalısı..