Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika
Sevgili berçin,
Teşekkür ederim.Leş kaktüsümün dün bir çiçeği daha oldu.Saksı balkon demirine asılı halde duruyordu;ancak yarın Ankara'ya gideceğim için eşime sulama kolaylığı olması açısından balkon zeminine indirdim saksıyı.
Tika'da benimle birlikte balkona çıkıyor ben çiçekleri sularken.
Leş kaktüsünün çiçeğini hiç sevmedi.Sanırım kokusu hoşuna gitmedi.Gördüğü an tek bir pati darbesiyle çiçeği sapından koparıp yerde sürüklemeye başladı. Çiçeğe hırlayıp sinirli sesler de çıkarmaya başladı.Çiçeği paramparça edene kadar da bu sinirli hali sürdü.Gerçekten ilginç bir deneyimdi.Genelde çiçekleri koklar ve nadiren de yaprak uçlarını kemirir.Bu çiçeği neden bu kadar hırpaladı bilemiyorum.
Bu arada dediğiniz gibi çiçek üstünde sinek larvaları oluyor.Açtığı iki çiçekte de oldu larva.
Sevgili Canan,
Teşekkür ederim.
|
Tika'nın davranışı çok ilginç geldi bana, bunun sebebini gerçekten bende merak ettim. Adının aksine çok güzel çiçekleri var, ne demişler ''gülü seven dikenine katlanır.'' Taşınma işlerinde Allah yardımcın olsun, inşallah bitkilerini zaiyatsız taşırsın kolaylıklar diliyor, yeni balkonun karelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun, sağlık ve huzurla keyfini sürmeni dilerim...