View Single Post
Eski 26-09-2013, 08:12   #1226
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Pembe orkide, orkidenize cok üzüldüm. Uzman değilim ama merakımdan tüm orkide hastalıklarını okudum burada. Daha evvel burada paylaşılan fotografları görünce sitede bazı kişilerin parmaklarında sihir olduguna inandım
Şaka bir yana birçok hastalık iyileşmiş, ama sizinkinin durumunu bilemem. Sanki bu sayfaların eski üstadları şimdilerde buradan uzak kalmış gibiler. Çok bilgisizce her okudugumun ardından akşam eve gidip orkidelerimi inceler olmuştum. Hatta hastalık hastası olmak üzere iken orkidelerimin gayet saglıklı oldugunu farkedip duruldum..
Size tavsiyem tüm orkide sorunlarını okuyun; evet uzun ama, cok yararlı inanın. Kısa sürede bir yardım gelebilirse bu arada, şansınız olur.
Sulama konusunda topragın üzerindeki beyazlık kireç olabilir. İçme suyu öneririm. Ayrıca benim kendimce geliştirdiğim bir yöntem var;
1 haftayı geçse dahi, eger kökler yeşil ise sulama yapmıyorum. Saksı içindeki köklerin kurudugunu görünce suluyorum. Şimdiye kadar problem yaşamadım. Bu arada orkideniz ne kadardır sizinle ??
Acil şifalar dilerim

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön