Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altintasna
Şeyy... O küçük kaktüsü şu en küçük saksılara dikeceğim.
Yalnız kalanchoe beharensis, aloe verayı ve Atlas çiçeğini bir boy büyük olana dikmeliyim sanırım. Ne dersiniz hocam?
Hocam demem sizce de uygun mudur?
|
Sayın Altıntasna,
Dogef Ablamız o muhteşem zengin kalbini bir kez daha gözler önüne sermiş. Artık çok daha şanslı kaktüsleriniz. Ama lütfen bu sefer toprağınızı kumla karıştırıp dikin kaktüslerinizi. Kumu bir inşaattan bile alabilirsiniz. İyice yıkayıp fırında sterilize ederek kullanıyorum ben. Bir de bir pet shoptan akvaryumlarda kullanılan zeolit ya da lav taşı alıp karıştırabilirsiniz. (Ben onları da ekliyorum toprağa) Biraz da odun kömürü kırığı... Çünkü benim toprağınızın görünüşüyle ilgili endişelerim var. Kökleri çok sıkacak ve çürümeye yol açacakmış gibi geliyor.
Atlas toprağını sevdiği takdirde kısa sürede bir sürü sürgün verebilir. Zaten Oldukça uzun bir çelik göndermiş Ablamız. Onu ikiye bölüp ikisini de büyükçe bir saksıya dikerdim ben olsam. Füsun Abla'nın gönderdiği en büyük boy saksıları kullanabilirsin bence.
Ama aloe veraya orta boy bir saksı yeterlidir. Sevgili Dogef de yine ayrıntılı bilgi verecektir mutlaka...
Güle güle büyütün tüm güzellerinizi...