Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogef
Yarın dikmenizde hiçbir sakınca yok.Söylemeyi unuttuğum bir önemli konuda eğer mümkünse saksıların altına topraktan önce birkaç tane küçük parçalar halinde kırılmış kiremit koyun.
|
Toprağın delikleri tıkamasını önlemek amacıyla değil mi?
Alıntı:
Sıralama doğru, yeni ekilen kaktüsler asla güneşe koyulmaz.
|
Hımm. Kurumaları için güneşte bırakmam çok büyük bir hata değildir umarım?!
Alıntı:
Evet, daha öncede belirttiğim gibi kaktüsler çöl ve sıcak bitkisi, ama bizim aldıklarımız serada yetişiyor.Kaktüsünüzü gölgeye almaktan başka yapabileceğiniz birşey yok şu anda.İnşallah kaybetmezsiniz.En uzunları Atlas çiçeği,kırmızı ve büyük çiçekleri var.Köklü uzun olan kalanchoe beharensis,diğeri aloe vera,minik olan ise coryphanta elephantides.Hepsini ekebilirsiniz.Bir hafta sulamayın,2.ve 3.hafta sprey şeklinde sulayın ve sonra hava sıcaklığına göre sulama oranını azar azar artırın.Kolaylıklar dilerim.
|
Aynen uygulayacağım.
Alıntı:
Sayın altintasna; Öncelikle zerafetiniz için ben teşekkür ederim.Sayfanızda yer vermişsiniz.Sukulent sayısı daha fazla olabilirdi.Ama pek istemediğiniz gibi bir kanıya kapıldım.Sedum türleride ekliyecektim ama sizi sıkıntıya sokmak istemedim. Ben çiçeklerle,özelliklede kaktüslerle ilgili konuşmaktan asla rahatsız olmam emin olun. Aslında sizin gibi içtenlikle bu işe gönül veren bir evladıma yaraşır bir paket olmadı,kusuruma bakmayın.Bana mahcup olmak,estağfurullah..
Dilerim yaşamınız boyunca hep mutlu olun, ve bu diken aşkı hep devam etsin.
|
Tekrar teşekkür ediyorum. =)
Alıntı:
Sayın altintasna güneşte bekledikten hemen sonra çekerseniz silikon yumuşuyor daha az zarar veriyor.Ama lütfen üzerinde yapay çiçek olan kaktüsleri almayalım.Herkes böyle bilinçlense satılmıyor diye yapmazlar birdaha.İşin diğer tarafıda şu,3 kaktüsü hayata döndürdünüz.O kısımlardan sadece diken çıkmaz.Gelişimine deva eder merak etmeyin.
|
Bu cümleleriniz sayesinde kaktüslerimden birini etrafında neden dikensiz bir çember olduğunu anlamış oldum. =) Silikonu ayırdığım kısım orası. Neredeyse iki misli büyümüş kaktüs =) Şu an tam ortasında kalıyor o dikensiz kısım.
Alıntı:
Sayın altintasna,
Bakın çok kısa sürede deneyerek, herşeyi olması gerektiği gibi yapıyorsunuz.Tebrik ederim.Naçizane tavsiyem eğer kaktüs yetiştirmeyi bir meslek olarak değide kolleksiyonerlik seviyesinde yapmak istiyorsanız yavruları anaçtan ayırmayın.Bence en güzel kaktüsler kalabalık olanlar.Yeni çeliklediklerinizi enaz bir hafta sulamayın.Sonra sprey şeklinde sulayın.
|
Meslek olarak değil.
Koleksiyoncu olarak da değil. Yani şuan bunu yapamam diye düşünüyorum. Eğer becerebilirsem neden olmasın. =)
Sevdiğim için büyütmek ve çiçek açmalarını görmek istiyorum. En önce şu kışı atlatmalarını istiyorum.
Kalabalık kaktüs görüntüleri bence de çok hoş. Çelik ayırmamın sebebi hem sayıyı artırmaktı hem de şu adını hatırlamadığım ve morali yerinde olan kaktüsüm çok kötü bir haldeydi. Bir kaç parça yapmak iyi gelir diye düşündüm.