Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atmel
Aslında cevab vermeye bile gerek yok çünkü bende sizde diğerleride herkes bilgiğini okuyor bu konunun başından sonuna hiç yararlı bir bilgi yok ceviz ekmek isteyenler okusun vazgeçer işte benim tepkim buna herçeşit farklı bölgede değerlidir şu şekilde çoğaltıla bilir şuna aşılana bilir denemek lazım bakmak lazım gibi fikir alışverişleri olması lazım ama insanlar görmediği cevizi olmaz diyor çıkıyor ben gittim gördüm tatmin oldum mesele tartışmak değil yeni çeşit kazandırmak katkıda bulunmak kesinlikle Altay ceviz sahibi ile bağlantım yok bir sürü çeşit var bir çeşidimiz daha olsun TRT de belgeseli vardı onlarda demekki ilgisini çekmiş belgesele konu yapmışlar.
Neyse uzatmanın anlamı yok.
|
Sn atmel TRT yayınlıyor diye doğru olacak değil.Siz anladığım kadarı ile bahçe kuracaksınız çok iyi hayırlı olsun.Allah kolaylık göstersin başarılar.Yalnız üretici üretecek olan kişi biraz tanımakla taparcasına savunulmaz. Yarın yüzün kara çıkarsa ne yapacaksın.O kadar çok savunuyorsunki sanki altay cevizi nevşehir bayisisin.
Bu sitede kimi yeni bahçe kuracak kimisi bahçesi var.Kimiside konunun bileni mektepli.Herkes tecrübesini bilgisini paylaşıyor.
Ben 13 yıldır ceviz ve vişne üreticisiyim 26 yılda laborantlık yaptım.Yanlışımız olur doğrumuz olur zamanla giderilir.13 Yıl önce yavuz, yalova 3 şebin bilecik diktim. 150 ağaç. Ama hiç bir çeşite tapmadım.A ğacın bir dalı kırılsa içim kırıldı. Bu sene 85 tanesini keserek çentlere aşılattım. Diger çeşitlerede kötü demem yerine iklimine göre farklılık gösterebilir.
Araştırdım 85 ağaca chandler aşıladım. Bilinen ceviz diye. Amerikalıların 50 yılda meydane getirdiği çeşit diye Orada % 80 o cins ekiliyor diye Türkiyede denendi diye (Bu arada amerikan hayranı falan diye düşünme Amerikan emparyelizmine en çok karşı çıkanlardanım.) Ama teknolojisini kullanıp faydadalanmak gerekir.Gavur icadı diye atmamak lazım.
Gerekli bilgiri toparlamışssın ve altay cevize karar vermişssin tekrar hayırlı olsun inşallah dikersin ama dikeceğin konusunda endişelerim var. Burada üretici gibi değilde fidancı gibi davranıyorsun. Tahminlerimde yanılmam. Yalnız buradaki fidancılar kendilerini saklamıyor. Arif bey fidancıyım diyor Chandler fidancıyım diyor. Burada bilgi paylaşalım dostane konuşalım. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.