25-09-2013, 01:10
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot
Alıntı:
Öncelikle bir arkadaş yeşil kabuklu cevizi kg.olarak 3.5 tl ye sattığını söyledi. Sizin rakamlarınızı baz alırsak kuru kabuklu olarak 7 tl ye gelir
|
Sayın Helot, ben mesajlarımda fiat olarak bir şey yazdığımı hatırlamıyorum, sadece bu yıl dış ülkelerdeki bazı nedenlerden dolayı fiatlar yüksek olabilir dedim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak
Kuru kabuklu 75 tane 1 kilo geliyor.Yeşil kabuklu 18-20 tane 1 kg.En iyisi böyle kuru fiyatı 15 tl yi geçiyor.
|
Ayrıca şu mesajdaki olayla benim verdiğim rakamları karıştırma oradaki verilen rakamlar sanırım ceviz daha kav çatlaması yapmadan ceviz daha sütlüyken olan rakamlar gibime geldi..
Alıntı:
İkincisi ceviz soyma makinesi. 23 Eylül itibariyle ceviz soyma makinesine ihtiyaç yok. Zira tüm cevizler kolaylıkla elle çıkıyor. Dediğiniz gibi Yalova 1 ler için biraz daha erken. Bir kişinin yevmiyesi 35 tl ve cok rahatlıkla günde kuru kabuklu olarak bu gün itibariyle 90 kg soyabilir.
|
Kimin ne kadar soyabileceği an azından beni şu durumda ilgilendirmiyor, "23 Eylül itibariyle ceviz soyma makinesine ihtiyaç yok." demenize ise, Lütfen bırakında ona biz karar verelim, ne tasadüf ki, bugün çektiğim resimler tamda konuyla ilgili isterseniz bir bakın ihtiyaç var mı yok mu? üstelik bugün 24 eylül.

|
....
Düzenleyen Lilium : 25-09-2013 saat 02:02
|
|
|