Konu: bahtiyar02
View Single Post
Eski 24-09-2013, 15:50   #3
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Deşti Karpuz

• Bitki türü: Meyva
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Yerli Karpuz türleri
• Tohum çeşit adı: Deşti (Susuz yetişen)
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Adıyaman
• Size nereden geldi: Adıyaman merkez köylerinden
• Tohumun kökeni : Adıyaman merkez köyleri
• Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2012 yazı
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Deşti yetiştirme usulu; Tohumlar. Karpuz-Kavun tohumları yaklaşık. 25cm’lik eninde ve 25cm’derinliğinde çukurlar oluşturulur.Her çukur arası en az 2 metre 0lmalıki bir birlerini etkilemesinler. Kazılan çukurların içerisine bir avuç oranında yanmış küçükbaş hayvan gübresi konulup can suyu çukur derinliği boyunca su doldurulup akabinde deşti karpuz –kavun tohumları çukurdaki su tam çekildikten sonra ekilir. Çukurdaki tohumun üzeri toprakla yaklaşık 1-2cm doldurulur. Tohumlar çimlendikten sonra çapalama Yaklaşık 3 hafta sonra ilk çapa yapılır. İlk çapa bölgelerin sıcaklık ve yağış durumuna göre ayarlanır. Deşti ürünlerde önemli olan çapa, sıcaklık, ve nem oranıdır. Bitkiler ömürleri boyunca sulanmaz sadece çapa yapılır. Nemli bölgelerimizde ürün iriliği artar.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: çok lezetli, şeker oranı yüksek.İri siyah çekirdekli.
NOT: Tohum sayısı sınırlı olduğundan sadece 10 kişiyle sınırlıdır.

Eklenen Resimler
   
bahtiyar02 Çevrimdışı   Başa Dön