View Single Post
Eski 23-09-2013, 22:08   #891
gökhan07
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Benim aşıladığım Franguette'lerin kalemi 5 yaşındaydı. Şu anda ağaçlarım 6 yaşında ve erkek çiçek henüz yok.
Sayın juglandales,
Ben de denemediğim için size cevap veremiyorum. Benim de ceviz konusunda anlam veremediğim çok konu var.
1-1,5 ay öncesinde niksara ceviz çeşitlerini incelemek üzere davet edildim. Benim oraya asıl gidiş amacım oğuzlar 77 cevizini incelemekti. Fakat o gün içerisinde benim ilğimi çeken başka bir şey oldu. 8 yaşında ki bir ceviz ağacına çeşit değiştirme aşısı yapılmış (chandler) ve bu cevize en yakın yabani ceviz 2 km. uzaklıkta. Çeşit değiştirilen chandler cevizinin hiç sulanmamış ve hiç budanmamış olmasına rağmen üzerinde yaprak sayısı kadar ceviz vardı. ( Dallarına alttan dayanak verilmiş) Anlamadığım nokta ise bu çeşit değiştirme aşısı yapılmış,sulanmamış,budanmamış çeşidin tozlayıcısının olmadığı halde bu kadar verimli olmasını neye bağlayabiliriz?

Bu ceviz kendi kendini tozluyorsa tozlayıcıya gereksinim nedir? Eğer tozlamıyorsa bu gördüğüm cevizde ki verim nedir? Ceviz duayenleri bu konuda (chandler) bir çok bilgi veriyorlar fakat sizlerle paylaştığım bu durumu kimsenin açıklayabileceğini düşünmüyorum **** çok az kişi bu konuda bilgilidir. Umarım onlarda bizi aydınlatırlar.

Düzenleyen gökhan07 : 24-09-2013 saat 13:56
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön