View Single Post
Eski 23-09-2013, 18:11   #418
atmel
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Arkadaşlar 22.09.2013 tarihinde Eskişehirdeki bahçeye gittim.Yukardaki ürünleri gözlerimle gördüm.Sanırım burdaki çoğu kişi bu ağaçcıklara verimsiz diyemez.Çoğumuzun sorunu alacağımız fidanların altay çeşidi olup olamıyacağı konusunda.Acemi cevizci arkdaşında dikim normu fidancının dikim normu ile aynı.))Ben bulamadım 2013 yılı tarım bakanlığının dikim normlarını buraya eklerseniz böyle bir dikim normuvarmı?
Şimdi daha önce badem konusunda paylaşımlarımdada hep gözlemleri yazarım diye çeşitli defalarda belirtmiştim.
Şimdiye kadar içandoluda Örneğin Nevşehirde ve Niğdede bahçeler gezdim daha 2 hafta önce 3000 dekar yapılmış 4-5 yılını yaşayan chandler, kaman1, fernor çeşitlerinin olduğu bahçede, 4-5 yıl verimlerini yazan hiç bir fidancının değerlerine yaklaşanını görmedim.Ortalamları 1 kilo chandler belki 2 kilo.)

Bence en büyük sorunumuz Altayın verimi değil bu tartışmasız şimdi şayet alırsak aldığımız fidanların bu verimde olacağını bu çeşit olacağını nasıl sağlacağız bu konuda fikri olan varmı?
Örnek fidanlardan yaprak alsak bahçedeki ağaçlardanda alsak bunu ispatlayabilirmiyiz.Bunun gibi fikirler bekliyrom somut.

Bu arada Türkiyede 7-8 yaşındaki 40 kg veren Chandler bahçelerinde 4-5 tane örnek verirseniz gidip görmek isterim.))) lütfen ABD deki bahçe resimlerini eklemeyin.
Sayın Avanos arkadaşım bende nevşehirliyim 20 dönüm altay ekiyorum inşallah yazdıklarına harfiyyen katılıyorum sizin ile görüşmek isterim özelden numaranızı verirseniz burda sadece bir kaç kişi var onlarda herşeye muhalefet ediyorlar kendi cinslerini öve öve bitiremiyorlar tam bir yıldan beri bahce arıyorum Altay bahcesinde gördüğüm yarısını bile göreceğim bir bahce bulamadım Avanos arkadaşım fidanlığı gezdin ise altayı ayırt etmek mümkün bende gittim keşke haberleşsekte beraber gitseydik burda bağ bahçe ceviz tarla dan prof gibi konuşamlar ben bir toprak tahlili koydum herkes dilini yuttu bunların anladığı bukadar telefon veririseniz görüşürüz saygılar

atmel Çevrimdışı   Başa Dön