View Single Post
Eski 22-09-2013, 22:51   #6
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş Mesajı Göster
sıra üstündeki ağaçları tek ağaç tek gövde olarak düşünün önemli olan sıra arası
Bunu nasıl düşünebiliriz bu mümkün değil, tek bir gövdenin rüzgardan sallanarak bir birine çarpması farklıdır, iki gövdenin dallarının birbirine çarpması daha şiddetlidir.

Sayın karaçepiş, bu cevizcilik popüler olduktan sonra bir çok söylemler çıktı ben bazılarına hala anlam veremiyorum, bazılarına bu ne diyor ya diyorum, bazılarına ise gülüp geçiyorum.

Şöyle anlatmaya çalışayım hatta bir çok kitaplarda da bunu görebilirsiniz,

1-ceviz budama istemez
2-ceviz 10-15 metreye ekilir.
3-cevizde kuruyan dallar varsa bunlar alınır.
4-cevizin güneş görmesi için budama yapılır.
5-güneş görmeyen dallarda meyva gözü oluşması az olur.
6-cevizde üst üste gelen bir birine çarpan dallar varsa kesilir Gibi bir çok söylemler var, ben en çok son iki söylemde takılıyorum,

Şimdi bu söylemleri yıllar önce söyleyenler nasıl oluyor da 7x3.5 -8x4 olarak bahçe kurduruyorlar anlamıyorum.
Tek bir ağaçın üst üste gelen ya da birbirine çarpan dalları yaralanıyor, iki ayrı ağacın birbirine geçen dalları yaralanmıyor (daha fazla yaralanır ve güneş alamamasından dolayı meyve gözü az oluşur)

Şu üç soru

1-güneş görmeyen dallarda meyva gözü oluşması az olur.
2-cevizde üst üste gelen bir birine çarpan dallar varsa kesilir,
3-ceviz 7x3,5- 8x4 ekilir.

Bu üç sorudan bana bir cevap verecek var mı? Yani üç sorudan bir olumlu cevap

7x3,5 ya da 8x4 ekildiğinde 1 ve 2 deki sorunlar olmayacak mı? Olmayacaksa bize yıllarca neden bu masalları anlattılar, kitap satmak için mi?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön