Öncelikle hangi tohumları aldığımla başlamak gerek zannederim; işte listemiz..
Gethyllis villosa - Amaryllidaceae - 10 seeds
Titanopsis primosii - jewel plant - 15 seeds
Euphorbia tuberculata - Euphorbia - 10 seeds
Euphorbia tirucalli - pencil plant - 5 seeds
Pelargonium carnosum caudex cactus plant~Caudiciform Not Dioscorea
Gibbaeum mix Seeds~rare Succulent living stone~Lithops mixture seeds
Titanopsis Primosii succulent cactus seeds~living Stones~Not Lithops
Frailea Mix rarest and exotic cactus seeds~Not Agave
Lapidaria Margaretae Eendoorn,big pink form~succulent Lithops seeds
Golden barrel cactus seeds mix~Echinocactus~Golden ball
Euphorbia Mix succulent cactus seeds
Gymnocalycium saglione cactus Seeds~Red Spine cactus seeds
African Spiral Aloe Seeds - Aloe Polyphylla
Pachypodium Saundersii - African Succulent - 5 Seeds
Dioscorea Elephantipes - 5 Seeds - Elephants Foot
Conophytum Calculus - 10 Seeds - South African Succ's
Tylecodon Reticulatus - 10 Seeds - South African Succ's
Ekim günü : 28 Ağustos 2013. Ekimi yaptığım viyol'e dağılımları ise şu şekilde:
Viyolün alt kısmında delik yok, nemi çabuk kaybetmek istemedim. Bu sebeple dikimden hemen önce, suladığım hali ile muhafaza ediyorum, her sabah fısfıslayarak toprağının kurumamasını sağlıyorum. Viyoldeki toprak, hazır kaktüs toprağı, hindistancevizi lifleri ( torfu değil, orkidelerim için kullanıyorum, meyvenin üzerindeki liflerin inceltilmiş hali) ve en altta ağaç kabukları. Bu toprağın üzerindeki ise beyaz renkli 0 numara ince silis kum.
Viyolün üzerinde iki adet havalandırma penceresi var. Soğuk günlerde kapalı, sıcak günlerde daha açık tutmak kaydı ile nem ve sıcaklık ( eh artık ne kadar olabilirse

) ayarlamasını yapmaya çalışıyorum. Viyol ; doğu- batı istikametinde uzanan, genelde sıcak olan -camlı kapalı balkonda bulunuyor. Burada ne kadar duracağı bitkilerin vereceği tepki ile sizlerin yorumlarına bağlı olarak değişecek diye düşünüyorum.
Günümüze gelene kadar fotoğrafladığım 3 aşama var; onları paylaşayım sizlerle:
Dikimden 1 hafta sonra: 06.09.2013'teki halleri
Önce bir genel görüntü:
Viyolümüz;
Echinocactus mix + Cactus & succulent mix. Aralığının durumu. Tohumların karışım olması, hangi türün çimlendiğini söylemeyi olanaksızlaştırıyor fakat, bunların ikincil yaprakları çıktığında kesinleştirme şansımız olabilir diye düşünüyorum.
Astrophytum + Frailea aralığı; uyanışlar var...
Pelargonium Carnossum Coudex : Tek bir tohum çimlenmiş.. Tohumları geldiğinde çok ilginç formdalardı. Kuyruklarının spiral hali, yere düşerken ' füze gibi ' saplanmaları gerektiğini düşündürdüğü için, dik bir şekilde toprağa hafifçe saplamıştım.Ancak zaman içerisinde çimlenme olmayınca, bir kaç tanesini yatay çevirdiğimi söylemeliyim...