merhabalar,
bu forumu internette kumruların kuluçka dönemini araştırırken keşfettim. benim de danışmak istediğim bir konu var. yardımcı olursanız çok sevinirim.
kapalı büyük bir balkonum var. yazın balkonun bütün camları sürekli açık durur. her yaz balkonun içine kumrular yuva yapıyordu. fakat bu sene biraz geç kaldılar. 3-4 gün önce balkon demirlerine takılı duran saksıya yumurtladılar. dün gece çok şiddetli yağmur yağıyordu, kumruyu ürkütmeden saksıyı yavaşça içeri doğru aldım. hemen camın önünde duran masanın üzerine koydum. zaten bana alıştığı için hiç tedirgin olmadı. fakat sabah diğer eşi gelip nöbet değişimi yaptıklarında yeni gelen kumru yerini yadırgadı ve yumurtaların üzerine yatmadı. balkonun kenarında bekliyordu. mecburen saksıyı tekrar eski yerine aldım yine yuvaya hiç dokunmadan. böylece gelip yattı üzerine. fakat 7.katta oturuyorum ve saksı balkonun dışına doğru çıkmış durumda. yavrular çıktığında aşağı düşerler endişesi duyuyorum. ayrıca malum havalar soğumaya başladı ve yağmurlu günler başlıyor. ama saksıyı içeri aldığımda kumru içeri girmeye ürküyor sanırım. saksıyı ne şekilde korumaya alabilirim öneriniz var mı? fikir verirseniz çok memnun olurum. kuşlar orada şiddetli yağmurun altında kalınca içim acıyor. yavrular aşağı düşerse kahrolurum.
|