Helikopterle Iguazu şelaleleri üstünde gezdikten sonra yürüyüş parkuruna geldik. Iguazu Şelalerinin Brezilya tarafında yürüyüş yolu toplam 2 km kadar. İguazu Şelaleleri en güzel panoramayı Brezilya tarafında gösteriyor.
Parkurun sonunda Şeytan Boğazını (Gargantua del Diablo) en iyi görebileceğiniz son noktaya geldik. Burada nehir üstüne bir yürüyüş parkuru yapmışlar ve şelaleyi tam karşıdan görebileceğiniz noktaya kadar gidebiliyorsunuz. Ancak ıslanmayı göze alacaksınız. Su damlacıklarından öyle bir bulut oluyor ki, fotoğraf makinelerinizi kullanmak da zor, ıslanmadan kuru kalmak da… Unutamayacağım güzellikte de bir gökkuşağı vardı.
Doğa karşısında kendilerini güçlü sanıp, onu şöyle ya da böyle alt edebileceğini düşünen insanlara "haydi oradan" diyorum. Burada, şelalelerden ortalama değerlerde boşalan suyun gücü karşısında bile eziliyorsunuz. Suyun en yoğun olduğu zamanları düşünemiyorum bile. Doğanın gücüne saygısızlık yapmamak gerektiğini burada bir kere daha anlayabiliyorsunuz..
Araca binip Arjantin tarafına dönerken,Iguazu’nun, Iguaçu olduğu Brezilya tarafında bir yarım gün geçirmenin ne güzel olduğunu düşündüm.. Bir tam gün geçireceğimiz Arjantin Iguazu’sunu düşününce yüzüme bir gülücük kondu…
Yarın Arjantin Iguazu’sunu gezeceğiz..
Gezekalın..
Dr Ümit Kuru
Not: Yazının ayrıntısı
GEZEKALIN | Önemli olan varmak değil, yollarda olmaktır… adresindedir.