View Single Post
Eski 19-09-2013, 21:39   #1211
SAHIRE
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bashak Mesajı Göster
merak ettiğim içi o kadar ısınınca bakteriler ölmüyor mu? fırın gibi olması pek iyi birşeymiş gibi gelmedi bana. ben özellikle kurtçukların olması için yarı gölge bir yerde nemini koruyoarak çürütmeye çalışıyorum
Bilmem Ben sıcak kompost yapıyorum . Böylelikle komposta karışan yabancı ot tohumları vs. olursa etkisiz hale gelyor. Ama bakteriler ölseler attığım artıklar komposta dönüşmezdi heralde... Kompostumda kurtçuk yok: şu ana kadar hiç görmedim. Sanırım siz soğuk kompost yapıyorsunuz ki oluşması uzun sürer ben ikliminde avantajını kullanarak 2 ayda kompostu kullanabiliyorum. ( sık çevirmek kaydıyla) Elbette nem şart.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön