Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan
Sayın Formullaone, Toprak işlemeyi dün mü yaptınız, dün yaptıysanız neden şimdi bir sebebi varmı? ayrıca davar gübresi bekletiyorum sonbaharda kullanmak üzere ağaç iz düşümü altına kürekle serpip çapa makinası ile çapalamakmı yoksa belirttiğiniz gibi pullukla açılan iz düşümü kanalına atarak üstünü kapatmakmı daha sağlıklı maksimum fayda için. selamlar
|
Evet dün yaptım.Normalde ekim-kasım gibi,toprak tavına göre yapılır ama benim erken yapma sebebim fidanların izdüşümünde oluşan çatlakları kapatmaktı.
Uzun zamandır yağmur yağmamıştı,bu yüzden çok çatlak oluştu.1 hafta önce biraz yağmur düşünce,toprağın nemini değerlendirdim.Hem otlar da kesilmiş oldu.
Gübreyi atmak için bir patikle çizgi açıyorum ve içine atıp örtüyorum çünkü arazi eğimli.Eğer üstte bıralıp sadece çapalarsam,yağmur suları alıp götürebilir.
Fayda olarak çok farketmez,örtmek daha iyi tabi ki ama çapalayarak toprağa karıştırmakta yeterli olur.
Yeter ki,kök dibine atmayın,ya da çok fazla atmayın.Yakar fidanları.