View Single Post
Eski 18-09-2013, 23:17   #223
yolgezer2001
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi swiper Mesajı Göster
hocam öncelikle bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.ben bilecik yenipazarda on dönüm yer aldım hafif meyilli 750-800 rakımda toprak değerlerini bilmiyorum ama orda ceviz bahçesi olanlara sorduğumda chandler olur diyorlar.fidanları nereden temin ettiniz.kaça aldınız.kısmetse kasım subat arası dikim yapmak istiyorum ancak aldığımız yerde en son tahıl ekiliydi toprağa herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu.dikim aralığı ne tavsiye edersiniz.birde forumda duydum ataman çiftliği varış ceviz fidanı satan onlar nasıldır acaba açık kök chandler fidanı satıyorlar fiyat hakkında bilgi istedim mail attım bakalım ne kadar diyecekler.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yapman gerekenler
1. toprak numunesi tahlili (taban suyu seviyesi tespiti, )
2. derin patlatma - dipkazan **** dozer nipeli ile sürüm
3. fidan yerlerinin tebiti (forumda cevizle alakalı her başlıkta bu konuda bilgi ve deneyim mevcut)
4. Fidan temini (sözleşmeli ve sertifikalı olduktan sonra a **** b satıcısı o kadar farketmez (en isim yapmış firmaların ayşeyi fatma diye sattıgına canlı şait oldum))
tabi bunlardan önemlisi su durumunun araştırılması.

Bana sorarsan bu sitede cevizle alakalı tüm konuları oku bu senin en fazla 1 gününe alır ancak acele ile yaptığın yanlışın telafisi en az 1 yıl sürer
saygılar...

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön