View Single Post
Eski 18-09-2013, 13:51   #57
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Değerli hoyasever arkadaşlar bana hoya sevgisini aşılayan sayın Maki 01 ve Hazan z arkadaşlarıma öncelikle çok teşekkür ediyorum.Rastgele uğradığım bir çiçekçide can çekişen bir Hoya cornasa tricolor görmüştüm.Onu zor zanat yaşatabildim.Bir çok dalı kurumuştu sadece bir dalı ümit vaat ediyordu.Acaba bunu daha küçük bir saksıya alsammı diye düşünüyorum.Şimdi de hoya austuralis,linearis,bella,thompsoni,lacunasa,mcgre gori,gracilis cinslerini aldım.Övünmek gibi olmasın ama bu cinsleri köklendirmede fazla zorluk çekmiyorum.Havalar da biraz serinledi aşırı sıcaklar gitti nasıl olsa köklenir diye düşünüyorum.Toprağına da Nevşehir taşı diyor satıcı aslında inceltilmiş pomza diye düşünüyorum karışık torf alıyorum.İçine de parlit ve vermikülit ekliyorum.Ayrıca çam kabuğu karışık toprakta ekliyorum.Şimdi küçük yapraklı yani otsu gövdeli cinslere biraz acemiyim.Yinede de küçük parçalara ayırarak hareket etmemesini sağlamış oldum.Sonra hemen diktim. Bir gün suda bekletmiştim zaten .Ama bella biraz solmuştu.Linearisleri de bölmedim .Acaba tekrar ikiye kesip diksem mi diye düşünüyorum.Bahsettiğiniz oksijenli suyu nerede bulabilirim.Elimde aslında hümik asit var yeterince seyreltip toprağı sulasam olur mu diye düşünüyorum.Yeni yeni şeyler öğrenmekteyiz bazılarının yaprağı aynı portakal kabuğuna benziyor ama küçüğü tabi bazıları ise tüylü yapraklı.Hata ve eksiklerim varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Selamlar saygılar...
.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön