View Single Post
Eski 17-09-2013, 19:20   #25
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Benim aldığım dağ bağda toprakta çok fazla taş var. Ziraatçi arkadaş taşın iyi olduğunu toprakta bulunan nemi muhafaza ettiğini söylemişti. Ben mümkün olduğu kadar yaptığım karışım içinde taş çakıl bulundurmamaya çalışırım. Taşın kapladığı alan kadar toprağın olmayacağı için. Kaktüslerin toprağı üzerine yapmış olduğunuz taşlar çok güzel gözüküyorlar. Ancak söylediğiniz gibi toprağın nefes almasını engellediklerini ve toprağı ezdiklerini ben de düşünüyorum. Bende sürekli çiçek açan iki kaktüs nerede ise hergün suluyorum. Ancak toprak biraz daha geçirgen ve sürekli balkonda ve esintili ortamda durduğu suyu bittiği için problem olmuyor. Balkondaki sıcaklık ve rüzgardan çok çabuk bir şekilde su tüketimi olduğu için bitkiler su sıkıntısı çekiyorlar muhtemelen. Her bitkinin su ihtiyacı farklı. Bendeki japon güllerinin tomurcukları sürekli düşüyordu. En sonunda bitkinin su ihtiyacının çok daha fazla olduğunu görerek daha fazla su verilmesini sağladıktan sonra bir tane çiçek açtı. Tabi şimdi havaların soğuması ile birlikte suyu azaltmam gerekiyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön