Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana
Yazıda beyazlatma ve koruma için uygulanacak karışıma yönelik ölçüden bahsedildiğini göremedim, ben karışımlarımda 2 ölçeğe 3 ölçek su kullanıyorum, içine bir miktar beyaz guaj boya da attım mı tamam oluyor,
|
Ona ben de dikkat ettim, sanırım sulandırmıyorlar

Ben lime sülfür yoğunluğuna göre 1'e 2 veya 1'e 3 oranda sulandırıyorum, ama alıç için beyazlık çok yakışmadı. Makalede de yazdığı gibi yaprak dökenlerde biraz kirli beyaz olması, hatta yer yer ahşap sertleştirici kullanılması daha iyi oluyor.
Alıntı:
ama bazı kabuğunu kaldırdığım çok eski çürümüş bölgeleri tam istediğim gibi beyazlatamıyorum. Biraz nemlendirerek uygulama teknniğini denemelyim,
|
Çürüme olan bölgeyi nemlendirmek iyi bir fikir gibi gelmedi bana Hasan ama o bölgeyi temizleyerek uygulamayı denesen bir?
Alıntı:
ayrıca her tarafa sürdükten sonra sapsarı bir rengi oluyor,daha sonra ise mümkün olduğunca güneşin altında durması öneriliyor 1 saat içinde harika bir beyazlığa kavuşuyor.
|
Benim dikkatimi çeken bir konu var bu uygulamada; sürüldükten hemen sonra, dokunun canlı olduğu yerler bayağı sap sarı renk olurken, ölü doku olan bölgeler daha açık sarı görünüyor. Sende de böyle oluyor mu?