View Single Post
Eski 17-09-2013, 10:00   #6
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Yazıda beyazlatma ve koruma için uygulanacak karışıma yönelik ölçüden bahsedildiğini göremedim, ben karışımlarımda 2 ölçeğe 3 ölçek su kullanıyorum, içine bir miktar beyaz guaj boya da attım mı tamam oluyor,
Ona ben de dikkat ettim, sanırım sulandırmıyorlar
Ben lime sülfür yoğunluğuna göre 1'e 2 veya 1'e 3 oranda sulandırıyorum, ama alıç için beyazlık çok yakışmadı. Makalede de yazdığı gibi yaprak dökenlerde biraz kirli beyaz olması, hatta yer yer ahşap sertleştirici kullanılması daha iyi oluyor.

Alıntı:
ama bazı kabuğunu kaldırdığım çok eski çürümüş bölgeleri tam istediğim gibi beyazlatamıyorum. Biraz nemlendirerek uygulama teknniğini denemelyim,
Çürüme olan bölgeyi nemlendirmek iyi bir fikir gibi gelmedi bana Hasan ama o bölgeyi temizleyerek uygulamayı denesen bir?

Alıntı:
ayrıca her tarafa sürdükten sonra sapsarı bir rengi oluyor,daha sonra ise mümkün olduğunca güneşin altında durması öneriliyor 1 saat içinde harika bir beyazlığa kavuşuyor.
Benim dikkatimi çeken bir konu var bu uygulamada; sürüldükten hemen sonra, dokunun canlı olduğu yerler bayağı sap sarı renk olurken, ölü doku olan bölgeler daha açık sarı görünüyor. Sende de böyle oluyor mu?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön