View Single Post
Eski 16-09-2013, 23:16   #316
f.okan
Ağaç Dostu

f.okan's Avatar

Giriş Tarihi: 30-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu Mesajı Göster
Eviniz bahçeniz çok güzel. Allah her zaman güzel günler yaşamak nasip etsin. Bahçenizi baştan sona baktım ama yine de bakmak gerekiyor. Detaylar çok fazla okumak gerekiyor. İlk sorum. Baharat bahçesinin dışına tel içerine beyaz taşlar çok güzel olmuş. Toprakla taş arasında başka bir malzeme var o nedir. Anlayamadım. Lavanta demetleri çok güzel. Lanavtayı tohumdan mı yetiştirdiniz. Lavantaya hayranım. Benim bahçede de var ama bu sene hiç açmadı. Özel bir şey uyguluyor musunuz? Her şey harika elleriniz dert görmesin. Allah gönlünüze göre versin. Bahçeniz ve eviniz hayırlı olsun.
Selamlar sayin Gülsu, güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.
Sorularinizi cevapliyayim, baharatlikta tel ve toprak arasinda kullanilan malzeme siyah naylon, metre hesabi satiliyor, toprak taslarin arasindan akmasin diye yapildi. Baharatligin günesin dogus batis istikametine ve pusula yönüne göre pozisyonu ayarlanmasi gerekiyor, ekilen tohumlarin bu pozisyona göre ekilis siralamasi var. Egimli oldugu icin su asagi dogru süzülüyor, en üst kisma günesi cok seven ve kurakliga dayanikli olan türler ekiliyor, asagiya dogru bu siralama devam ediyor suyu en cok sevenler en alt kisma ekiliyor. Lavantalari tohumdan yetistirdim, iki yilliklar, tohumu secerken cok yillik olan, kisa dayanikli ve caylarda Aroma verci olarak kullanabilecegim bir türü secmistim, tür ismini hatirlamiyorum, derin budama yapmiyorum, yaz boyunca acan ciceklerini topluyorum tohum yapmadan önce, baska özel birsey uygulamiyorum. Saygilar.

Düzenleyen f.okan : 17-09-2013 saat 00:06
f.okan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön