Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen
Degerli ceviz dostları buradan önemli bir tesbitimi yazıyorum ceviz dikenlerin veya dikeceklere bir nebze yardımcı olabilir daha önce chantlere franguatleri tozlayıcı olarak satıldı ben buradan frangutteler 8 yaşından önce erkek çiçek açmıyor dedim bu kez fernetteleri tozlayıcı vermeye başladılar tamamda fernorada fernetteleri tozlar demeye başladılar hani fernorlar chantlerden 20-25 gün geç çiçekleniyorsa fernette ya fernoru tozlamaz **** çhantleri tozlamaz çünkü fernorlar dişi çiçek aştıgında erkek çiçek ne kendisinde vardı nede fernettede erkek çiçek vardı fernorlar erkek çiçek bulamadıgından meyve dokümü yaptı ben bu olayı fotorafla tesbit ettim bunun aksini savunan varsa her ortamda ısbatını tartışırım artık yazmayacaktım ama bu önemli tesbitimide buradan paylaşayım ceviz dikenlere veya dikeceklere belki bir nebze faydam olur diye ceviz üreticilerine bol ürün ceviz kadar uzun ömurler diliyorum saygılarımla
|
Sn. Arif Göçmen ,tam da bu noktada söyler misiniz lütfen ; chandler ve fernor un tozlayıcıları hangi çeşitlerdir?